Evaluare psihologica

In prima etapa vor fi evaluate: dezvoltarea abilitatilor de relationare, cognitive, aria limbajului, motricitatii, autoservirii.
In aceasta etapa psihologul va interactiona cu copilul intr-o maniera prietenoasa, axata pe joc si va observa dezvoltarea acestuia. In paralel, se vor adresa intrebari parintelui cu privire la dezvoltarea copilului, pentru ca orice intarziere pe oricare arie a dezvoltarii trebuie consemnata deoarece poate fi un semn de alarma.

Toti copiii ar trebui monitorizati de psiholog/medic de familie incepand cu varsta de 9 /18 luni si daca se vor observa intarzieri in dezvoltarea acestuia trebuie sa va adresati psihologului/ psihiatrului. In cazul in care exista anumite semne de intrebare, dupa aproximativ 3 luni se va relua vizita la specialist, pentru a putea observa daca a acumulat in mediul natural cunostintele si abilitatile conforme cu varsta cronologica. In caz contrar, copilul are nevoie de stimulare specifica.

In cea de a doua etapa a evaluarii psihlogice, va fi realizata evaluarea comportamentului.
Copilul va fi evaluat atat in cadrul nefamiliar cat si in cel familiar (prin intermediul inregistrarilor video), pentru a putea observa eventualele probleme comportamentale.

DE ASEMENEA, POT EXISTA ETAPE INTERMEDIARE IN CARE COPILUL POATE FI OBSERVAT SI DE CATRE ALTI SPECIALISTI, pentru a-i testa auzul, vazul sau pentru efectuarea de teste genetice.

In cadrul evaluarii psihologice veti fi ghidati pe parcursul diagnosticarii de catre: Psihologul clinician specialist Monica Munteanu, cu o experienta de peste 10 ani in diagnosticarea copiilor cu tuburare din spectrul autist / intarziere in dezvoltare.                             Oana Radu, analist comportamental acreditat international (BCaBA) . Împreuna vor evalua si diagnostica copilul dumneavoastra si vor identifica nevoile reale ale acestuia.

Pentru copiii care au deja un diagnostic si din diferite motive parintii solicita sa afle informatii specifice cu privire la dezvoltarea copilului sau pentru confirmarea diagnosticului, Academia Hi Ha Hu pune la dispoziția Dvs. serviciul de evaluare psihologică.

Ce presupune EVALUAREA PSIHOLOGICA?

1. Completarea unui chestionar despre mediul in care traieste copilul, membrii familiei, date despre nasterea si dezvoltarea acestuia, antecedente medicale.
In cazul in care copilul este incadrat intr-o forma de invatamant, este utila o caracterizare din partea profesorilor.
In cazul in care copilul este in evidenta unui psihiatru, va rugam sa ne puneti la dispozitie documentele pe care le aveti.
Aceste informatii sunt importante pentru a ne creea o imagine de ansamblu, relevanta.

2. Interviul cu parintii: parintele va raspunde la intrebari al căror răspuns nu poate fi observat in timpul evaluării de către psiholog si analistul comportamental.

3. Evaluarea copilului: in aceasta etapa se vor aplica teste specifice pentru obtinerea coeficientului de dezvoltare.
Copilul va merge singur/insotit de parinte intr-un mediu prietenos unde ii vor fi testate cunostintele si va intra in contact cu alti copii.
Se vor observa palierele: limbaj, cognitie, socializare, autoservire, motor, personalitatea copilului, comportamentul acestuia, aptitudini speciale.
Aceste testari vor parea ” o joaca” pentru copilul tau.
Aceasta etapa se deruleaza pe parcursul a doua zile timp de 2-3 ore, depinzand de abilitatile si varsta copilului. Ne poti ajuta sa cream un mediu familiar pentru copil aducand jucarii preferate sau alimente favorite.

4. Rezultatul evaluarii si interpretarea acestuia:
in aceasta etapa se va inmana evaluarea psihologica in scris si vor fi impartasite rezultatele testarii si diagnosticul.
De cele mai multe ori, aceasta intalnire dureaza aproximativ 2 ore.
In aceasta etapa poti adresa specialistilor intrebari.

5. Recomandari:
la finalul evaluarii psihologice scrise se va observa sectiunea RECOMANDARI.
Aici sunt enumerate interventii de care are nevoie copilul tau.

Preţ: 420 lei (2 ore)