Activităţi de vară

  • Se desfășoară în perioada: 20 iunie – 2 septembrie 2022
  • Locaţie: zona parcului Cișmigiu (str. Ostașilor nr. 7)
  • Program lung: 08.00 – 18.00
  • Program scurt: 08.00 – 13.00 sau 13.00 – 18.00
  • Vârste: 6 – 10 ani

În această vară, îndrumătorii (psihologi) HiHaHu vin cu bună dispoziție să aducă un plus de culoare educației de vară pentru copii, cu programul Activități de vară, program ce respectă normele de siguranța și igienă ale fiecarui copil și personalului.

Personalul este format din îndrumători, cu experiență în psihologia copilului. Echipa de îndrumători își propune stimularea adecvată și individualizată a copiilor, pentru valorificarea nevoilor fiecăruia. Echipa își propune să descopere abilitățile interioare ale fiecăruia, pentru a evidenția potențialul creator.

Ce activităţi îţi propunem?

  • Jocuri de grup distractive
  • Dezvoltare psiho-emoțională
  • Tehnici de relaxare prin trăire conștientă
  • Joc de rol cu tematică
  • Povești terapeutice
  • Laughter Yoga (Terapie prin râs)
  • Arte plastice: pictură, desen, modelaj, colaj, origami
  • Limba engleză prin intermediul jocului
  • Prânz și gustare (incluse și la programul scurt și la cel lung)
  • Ieșiri zilnice în parc

Echipa de îndrumători folosește un limbaj adecvat relaționării cu copiii, bazat pe respect și pe înțelegerea nevoilor copiilor, iar acomodarea în program se face treptat, respectându-se nevoile psihologice ale copiilor.

Activitățile abordează tematici și practici diferite față de programa școlară obișnuită, lucru ce conduce către dezvoltarea multidisciplinară a copilului, dezvoltarea psiho-socio-emoțională, independență și autoservire.

Ce tipuri de abonamente oferim?

Abonament program lung Abonament program scurt
  • 180 lei/zi
  • 500 lei/ săptămână
  • 1800 lei/lună
  • 100 lei/zi
  • 350 lei/săptămână
  • 1300 lei/lună

Întârzierile peste programul standard se considera program suplimentar.  Pentru fiecare 30 minute întârziate după ora 18.00 se percepe o taxă de 40 lei.

Meniul HiHaHu

Firma de catering pentru copii va asigura prânzul și gustarea, iar micul dejun (la pachet) va fi asigurat de către părinți. Meniul este creat de nutriționist și se repetă la 3 săptămâni. Transportul mâncării se face în condiții autorizate.

Activităţile propuse – în detaliu

 

Tehnici de relaxare prin trăire conștientă

Copiii învață să-și conștientizeze moment cu moment: gândurile, emoțiile, senzațiile corporale.

Învață să-și accepte gândurile și emoțiile fără a le judeca și fără a le denumi ”bune” sau ”rele”. Nu există bun sau rău, superior sau inferior, ci diferit! Curcubeul, de exemplu, conține culori diferite, nicio culoare nu e mai bună sau mai rea decât alta.

Atunci când manifestăm prezența conștientă, gândurile sunt concentrate voit (atenție activă) asupra prezentului, fără a retrăi trecutul sau a imagina viitorul. Copiii pot învăța să-și considere respirația o ancoră. În timp ce mintea poate rătăci asemeni unei bărci pe valuri, și copiii se pot întoarce oricând la conștientizarea respirației ca o modalitate de a-si readuce atenția în momentul prezent.

Prin intermediul tehnicilor de relaxare prin trăire conștientă, copiii vor obține instrumente valoroase, pe care le pot folosi oriunde și oricând simt nevoia de echilibrare a emoțiilor.

Lectură povești terapeutice

Prin povești terapeutice pășim pe calea vindecării interioare.

Poveștile terapeutice ajută copilul să exploreze și să reflecteze asupra trăirilor cu care s-a identificat pe parcursul lecturii. După lectură se vor adresa întrebări deschise, astfel încât se va identifica blocajul emoțional al copilului, cu scopul de a-l accepta și de a-l elibera.

Prin eliberarea blocajului emoțional, copilul va lăsa greutatea ce-l apasă, putând astfel să se simtă ușurat și să învețe să privească anumite aspecte ale existenței din diferite perspective.

 

Laughter Yoga (Terapie prin râs)

Terapie prin râs și respirație este menită să reamintească principiile unei vieți sănătoase, bazată pe exerciții practice, care au ca scop imunizarea organismului, restartarea celulară, eliminarea toxinelor din organism, reducerea stresului etc.

Beneficiile râsului:

  • dezvoltă inteligența emoțională, recunoscută ca fiind responsabilă de succesul pe termen lung.
  • îmbunătățește performanța academică, capacitatea de concentrare, de a învăța noi abilități.
  • îmbunătățește sistemul imunitar și crește capacitatea respiratorie.
  • dezvoltă încrederea în sine, râsul reduce inhibițiile și dezvoltă aptitudinile de lider.
  • dezvoltă creativitatea – Laughter Yoga este centrată pe joc, astfel se activează emisfera dreaptă a creierului, care stimulează creativitatea.

 

Joc și joacă ghidată (menite să consolideze prietenia, iubirea față de sine și de ceilalți, acceptarea și conștientizarea valorilor sănătoase).

Prin joc copiii învață cum să interacționeze cu ceilalți și să-și dezvolte abilități pe care le vor folosi pe tot parcursul vieții.

Beneficiile jocului asupra:

  • dezvoltării fizice –  jocul fizic îmbunătățește coordonarea, echilibrul, abilitațile motorii și consumă energia naturală, ceea ce duce la creșterea apetitului alimentar și la obținerea unui somn odihnitor;
  • dezvoltării emoționale – în timpul jocului copiii învață cum să facă față emoțiilor ca: frică, frustrare, furie, agresivitate. În joc, copiii au ocazia să practice empatia, respectarea propriilor granițe și respectarea granițelor celorlalți. Joaca oferă copiilor un sentiment de realizare și satisfacție, ceea ce conduce la construirea unei încrederi de sine sănătoase.
  • dezvoltării sociale – copiii învață negocierea în dinamica grupului, colaborarea, compromisul, să recunoască și să răspundă la emoțiile celorlalți, să împartă cu ceilalți, să ofere afecțiune, să rezolve conflicte și să adere la reguli. Joaca îi învață pe copii să înțeleagă rolurile și regulile societății. Atunci când construiesc forturi împreună, când inventează limbaje secrete, copiii se împrietenesc și tot datorită jocului învață să-și mențină prieteniile. Abilitățile sociale sunt critice nu doar pentru formarea relațiilor, dar și pentru formarea succesului academic.
  • dezvoltării creativității – permițând imaginației să zboare liberă în timpul jocului, copiii creează o lume nouă, pe care o pot controla după bunul plac, având pentru provocările ce apar soluții noi și unice. Indiferent dacă este un joc de manualitate sau un joc de rol, copiii au ocazia să exploreze liber noi posibilități și să gândească în afara limitelor. Imaginația activă a copilului va continua să-i servească acestuia pe tot parcursul vieții.
  • dezvoltării comunicării – joaca le permite copiilor să facă schimb de gânduri, informații sau mesaje prin intermediul vorbirii, semnelor, scrisului sau prin intermediul acțiunilor. În timpul jocului cu ceilalți, copiii ajung să învețe arta comunicării. Ajung să recunoască expresiile faciale și limbajul corpului, își dau seama cum să inițieze și să conducă dialogurile, cum să-și expună emoțiile și dorințele într-un fel în care să nu creeze probleme care pot pune capăt jocului. Jocul de rol este important pentru dezvoltarea comunicării între copii. Copiii învață să înțeleagă simbolismul când se prefac, de exemplu, că o cutie de carton este o navă spațială, sau un pantof este o mașină de curse. Jocul de rol le dă copiilor șansa de a folosi cuvitele pe care le-au auzit la adulți sau la alți copii și îi ajută astfel să-și îmbunătățească vocabularul.
  • Pe măsură ce copiii cresc, jocurile bazate pe cuvinte îi ajută să-și dezvolte abilitățile literare.

Dezvoltare psiho-emoțională

Se urmărește armonizarea sufletului cu mintea și corpul. Atunci când acestea se armonizează, se creează o punte de legătură între ele, iar aceasta îi ajută pe copii să devină conștienți de emoțiile lor, de sentimentele și de stările prin care trec.

Când abilitățile sociale și emoționale sunt însușite, copiii reușesc nu doar în școală, ci și în celelalte domenii ale vieții.

Numeroase studii au constatat că tinerii care posedă aceste abilități sociale și emoționale sunt de fapt, mai fericiți, mai încrezători și se simt mai capabili la școală – ca elevi, acasă – în familie și în relație cu prietenii. În același timp, sunt mai puțin predispuși la abuzul de alcool și de droguri, la depresii sau violență.