JARUC

JarucVeveriţa Jaruc vine alături de supereroi să le vorbească copiilor despre cum să îşi găsească curajul chiar şi atunci când întâmpină situaţii dificile. Micuţa veveriţă se alătură supereroilor Hi, Ha și Hu, în aventurile acestora, dovedind adesea că în inima ei micuţă încape foarte mult curaj! Iar prin Sasha, Jaruc a învățat foarte multe despre oameni. Și-a ales chiar și melodia preferată dintre cele care povestesc aventurile supereroilor HiHaHu. Este vorba despre ”Supereroi” pentru că încurajează copiii să își găsească superputerile pe care le au înăuntru!

Valorile pe care le promovează veveriţa Jaruc sunt: prietenia, veselia şi curajul!

Citește mai mult ...

Salutare, numele meu este Jaruc! Acest nume scris invers, este cuvântul „CURAJ”. Prietenul meu cel mai bun din întreaga lume, Sasha,  a considerat că acest cuvant mă descrie cel mai bine, de aceea, îmi port numele cu mândrie și caut în fiecare zi să înfăptuiesc un act de curaj.

Să vă povestesc câte ceva despre mine: sunt o veveriță roșcată și am fost născută de mama mea pe nume Roua,  într-un cuib de pasăre, în luna noiembrie. Acum am vârsta de 2 ani și 3 luni și în tot acest timp am învățat cât de important este să ai încredere în forțele proprii. De ce spun asta? Deoarece prima iarnă pe care am petrecut-o a fost una grozavă și foarte friguroasă, iar din cauza frigului aproape că m-am transformat într-un cub de gheață. Atunci l-am cunoscut pe Sasha, supereroul meu, omul meu de încredere, care m-a salvat și, fără să ezite, mi-a dăruit cel mai de preț lucru – dragostea lui. Îmi amintesc perfect mometul în care am deschis ochii și am văzut un băiețel cu obrajii roșii, cu ochi mari și căprui, care mă mângâia și încerca să mă încălzească. Pentru că, vedeți voi, eu eram blocată într-un bulgăre de zăpadă atunci când m-a zărit prima oară Sasha. Privirile noastre s-au întalnit, Sasha m-a îmbrățișat și, în momentul acela, am simțit că pot avea încredere deplină în el. Și, iată-ne acum, cei mai buni prieteni din întreaga lume!

Ador să privesc cum se joacă copiii, de aceea mi-am construit o casuță într-un parc din orașul București. Acolo învăț tot felul de jocuri amuzante, iar jocul meu preferat este ”Leapșa”! Îmi place să văd copiii alergând și râzând și îmi plac foarte mult și oamenii mari care râd împreună cu oamenii mici.

Îmi place noaptea când oamenii dorm și totul în parc este liniștit, mă distrează să sap gropițe mititele unde ascund ghinde și nuci pentru a avea provizii de ronțăială, dar ce îmi place cel mai mult este să  urmăresc  ghindele și nucile atunci când încolțesc și prind viață, transformându-se în copăcei de toată frumusețea!

Trucurile cu ghindele, râsul, prietenii noi și aventurile mă fac să mă simt fericit. Tare mult îmi place și să le povestesc copiilor despre curajul pe care îl găsesc înăuntrul lor, sau despre cum să te simți în siguranță  chiar și atunci când întampini situații în care curajul nu iți este la îndemână. Atunci când am ocazia, le reamintesc că veselia îți aduce beneficii în corp și cum inima este luminată atunci când ai lângă tine prieteni buni!